VIDEO: Stihla vila v bilem

V krasnem prostredi Svabska Jura na jihu Nemecka byla postavena jedinecna budova okouzlujici nejen vzduchemvzhled a umelecke detaily, ale i propracovane rozlozeni.

Pro architektku Annu Philipp nebyl navrh teto budovy urcite snadnym ukolem. Zabyvalo se drsnym terenem a omezenym prostorem. Vila mela byt postavena na mimoradne uzkem a velmi dlouhem pozemku s velkym rozdilem terenu mezi dolni a horni casti. Podminkou bylo, ze v dome musi byt misto pro muzev zahrade.

! Prohlednete si NEJLEPSI FOTKY onlineI KATALOG RODINNYCH DOMU !

Anna Philipp se rozhodla projekt navrhnout tak, aby slozity teren, okolni priroda a zejmena umeni, ktere je majitelem velmi blizke a ktere je v podstate stredem jejich zivota, harmonicky ladily. Vesnicane jsou tvinadsenci umeni a grafickeho designu. Tyto motivy take slouzily jako leitmotiv vnitrniho usporadani, ktere dodaly domu jedinecny vyraz.

Vila se nachazi na uzkem pozemku dlouhem 33 metru a dokonale vyuziva neobvykle rozmery a umisteni pozemku. Hlavni vyhled je otoceny na jih. Diky tomu je interier domu hojne zalevane sluncem prochazejicim velkou prosklenou stenu.

vis to...

Svabsky Jura, nekdy nazyvany Svabska Jura je nemecke pohori na jihu Badenska-Wurttemberska. Cele pohori je dulezitym nalezemJurske fosilie a jedna velka krasova oblast soucasne. V regionu je mnoho hradukostely, jeskyne a stara mesta.

Vez plna knih

Hlavni linii designu je proto umeni, ktere prinasispecificky charakter vodorovneho prizemi. Je navrzen jako misto k bydleni a ma loznice, detsky pokoj a koupelny. Prvni patro je urceno pro kazdodenni rodinne aktivity, tj. Spolecne vareni a stravovani, jakoz i na spolecenske udalosti. vetsinaTento dvoupodlazni prostor s vyhledem na sousedni stromy pak slouzi jako zcela soukromy prostor, kam se muze rodina uchylit. V teto casti domu je take velka knihovna a pracovna. Pokud se podivate na dum ze spravneho uhlu, je to trochu jako vez s knihovnou. Dalo by se rici, ze jde o vez hradniho pana.

Zadne tmave zakouti

Velka pozornost byla venovana recevnitrni osvetleni. Diky perfektni a dumyslne kombinaci umeleho osvetleni a prirozeneho denniho svetla prochazejiciho pres strechuokna a bohate prosklene steny do zahrady, nenajdete v dome tmavy kout. Dcera majitelu uz ukazuje umelecke impulsy, a ma tak moznost venovat se svemu konicku temer kdekoliv, ale nejradeji ma jidelni stul v prizemi..

Prizemi je vzdusnes minimalnim rozdelenim mistnosti a ma take vysoke stropy s sikovne umistenymi strechamiokna, ktere vedou od vchodu do jidelny a jidelnypri maximalnim dennim svetle. Pusobive pop-artove graffiti ze studia Thitz, pripevnene na stene u krbu v mistnosti na odpocinek, jsou take bohate osvetleny diky kombinaci prizemi a patra uzkym ventilatorem/svetlikem. V tomto prostoru, ktery se huste vyuziva na projekci a sezeni s navigaciv pricce je zabudovany krb, ktery je viditelny z obou mistnosti. Celek doplnuje originalni nabytek ve funkcionalistickem stylu.
Kusy vybavy byly vybrany tak, aby byly co nejvice diskretni, ale zaroven krasne diky modernimu designu.

Botanicka zahrada

Pred soukromou casti domu, v dolni zahrade, se nachazi bazen a velka relaxacni terasa. Velke vnejsi schody vedou z bazenudo horni casti zahrady, ktera je zarizena jako terasa k posezeni, grilovani a jine spolecenske akce. Respektuje potreby soukromi obyvatel, kteri jsou velmi spolecenstiale ocenuje i jeho klid. Dum a zahrada jsou proto v podstate rozdeleno na spolecenske a velmi soukrome prostory.

Zanechte Svůj Komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here