Minimalisticky zarizenemu domu vladne bila

Mlady par mel od zacatku jasnou predstavu o svem budoucim domove. Roli v tom samozrejme sehralo i zajisteni nejlepsich moznych zivotnich podminek pro rodinu s detmi. Majitele rodinne vily v Martine na Slovensku proto zmenili svuj relativne pohodlny bytovy zivot na vlastni dum se zahradou a dostatkem soukromi. Navzdory ruznym neprijemnym nastraham hledani vhodneho pozemku je nakonec okouzlil pozemek na klidnem miste na okraji mesta s krasnym vyhledem na hrebeny hor..

Zdroj: Vladimir Vavrek

V puvodnim navrhu zmenily vnitrni usporadani

Mlady par sledoval trendy v bydleni nekolik let. V tomto obdobi postupne prichazeli s pomerne presnymi napady na jejich budouci interier. Libil se jim minimalismus, ktery ocenili zejmena pro jeho nadcasovost a ciste linie.

Co se tyce celkoveho vzhledu domu, zaujal jejich jeden atypicky design, ve kterem jsou krizove spojeny dva kubisticke bloky se stolovou strechou a bilou fasadou. Vnitrni usporadani jim bohuzel nevyhovovalo, proto pozadali autorku projektu Gabrielu Fukatschovu z bratislavskeho atelieru modulor o zmenu..

  • Zdroj: Vladimir Vavrek
  • Spoluprace v jedne vlne

    Velka dohoda, zejmena po architektonicke strance, byla pro obe strany prijemnym prekvapenim. Pravdepodobne i proto, ze po nekolika konzultacich snadno dospeli k finalni dohode. To zahrnuje specialni pozadavek vlastniku, kteri chteli do projektu zahrnout pohledovy betonovy zed..

    Dodatecnou atrakci jsou dva balkony, ktere jsou velmi dulezitym prvkem architektonickeho vyrazu celeho domu. Z fasady vycniva jeden balkon, ktery opticky vyvazi teleso budovy. Druha ma komornejsi koncepci a poskytuje vyhled na vstupni stranu a okolni hory.

    Zdroj: Vladimir Vavrek

    Bila dominuje zevnitr i zvenku

    Vsudypritomna belost trha zvoleny koncept minimalismu. Nevyhnula se ani podlaze. Jeho hladky a leskly povrch se dosahuje diky neobvyklemu vzhledu prumyslove epoxidove sterky. Tato smes byla odlevana na miste pomoci specialni technologie.

    V prizemi se nachazi spolecenska cast. Pri vstupu do domu se vlevo otevira prostor s kuchyni, jidelnou a obyvacim pokojem. Zasklene plochy zvysuji dojem velkeho prostoru a zaroven bez pouziti nasili spojuji interier s exterierem. Z kuchynskeho ostrova ma pani domu prehled nejen o tom, co se deje v cele mistnosti, ale i v zahrade.

    Intimni zonu predstavuje skromne zarizena loznice rodicu. Dale je zde detsky pokoj, satna a koupelna. Nabytek, osvetleni a dlazdice si vybirali samotni majitele.

    Zdroj: Vladimir Vavrek

    Originalni zabradli ma styl

    Pohledova betonova stena mate mnoha navstevniku, kteri ji povazuji za nedokoncenou. Je to vsak puvodni pozadi schodiste, ktere je v nem primo zakotveny. Umelecky navrzena balustrada, kterou navrhl sam majitel, je jeji mimoradne efektni soucasti. Prvky z ohybane laminovane preklizky jsou poctou skandinavske designerske skole z 30. let.

Zanechte Svůj Komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here