Interier: Uhlazeny mnohouhelnik

Denni dojizdeni z Usteckeho kraje za praci do Prahy bylo vycerpavajici. Kdyz to udelate, zaplatte i najemneMesicni splatky hypoteky nejsou mnohonez prumerne najemne v preferovanych lokalitach, vypadal uz Pavle nepotrebny. Proto si koupila vlastni byt v Praze.

Po ukonceni studia se rozhodla predevsimz obchodnich duvodu zustante v Praze. blizsiMela i zapadni cast mesta, protoze zde studovala a odtud chodi ik rodicum do Usti nad Labem. Hledala slunny byt, nejlepe orientovany na jihozapad. Nove nebo zrekonstruovane, zdene, s vytahem a tichena vesnici.

Byl by spokojen s rozlohou asi 50 m2, ale mel by kolac. Tento, ackoli dvoupokojovy, ma 74 m2 a jemate velkou terasu, spolu 101 m2. Po temer roce inspekce ruznych nemovitosti to zjistila na cenove urovni, kterou stanovila. Byt se ji libil na prvni pohled. tyMa pekne a bezpecne prostredi a vynikajici pristup k vybaveni mesta.

Poprve jsem byt uvidel na podzim a podvecer, kdy nebylo mnoho svetla. Diky mnozstvi sklenenych ploch a orientaci na svetove strany bylo zrejme, ze je bude dost, "pripomina Pavla.. Vzhledem k neobvykle usporadani bytu, jeho clenitost, nespravne uhly a vystropy, hledal jsem odbornou pomoc pri jejim zarizovani."

Kdo zde zije

Pavla mit 30 let. Absolvovala 5. rocnikE. a pracuje ve farmaceuticke spolecnosti, kde zpracovava predliskyMam ruzne analyzy dat. Tanec miluje od detstvi, sedm let se venuje latinskoamerickemu tanci. Zajimaji ho filmy, hudba, rad cestuje, vsima si i sve dve kocky, Milli a natika.

Misto pro robota

Zajimave projekty, na kterych jsemla na miste moderniho bytu. Po dukladnem prezkoumani interieru jsem se rozhodl zvolit atelier Oty Firt, jehoz navrhy byly originalni a teple. Kontaktoval jsem ho a pozadoval nejen navrh interieroveho designu, ale i jeho realizaci na klic. Dal jsem pouze dilci parametry, o kterych jsem se presvedcil, a ponechal jsem tvurcum dostatek prostoru pro vlastni kreativitu a fantazii."

Povazovala za nezbytne udrzet Pavla nazivuveskery prostor a vytvorit dostatecny ulozny prostor. Chtela se pri cisteni vyhnout i tezko dostupnym mistum, aby v nich nebyly prachove zony. Rad pouziva roboticky vysavac, takze je uvnitrechen nabytek je prisroubovan od podlahy ke stropu nebo je dostatecne vysoky nad podlahou, aby pod nim mohl bezet vysavac a snadno se cistil.

Vysledek a spolupraci s Otou Firt si pochvaluje. Ale ona je tunekolik podrobnosti, ktere se postupne implementuji. Rodina ji pri uskutecnovani snu velmi pomohla. Ale uz tento byt vnima jako svuj domov, do ktereho se rada vraci. Citi se tu skvele a funguje dobre i pro dve kocky, jejichz pohyby jsou do jiste miry prizpusobeny stabilnejsi interierumaterialu.

zasah architektu

Byt se nam velmi libil, ale bylo zde mnoho zakouti, ktere bylo treba prizpusobit. Nezmenily jsme rozlozeni. napriklad rusimenebo druhy vchod do koupelny a svuj prostor vyuzival jako satnu. Odstraneni dveri take umoznilo vytvoreni vedle loznice, "vysvetluje Ota Firt.

Jeho kolegyne Sona Pasekova dodava: puvodni rekaNeexistovala moznost umistit do koupelny soucasne vanu a sprchovy kout, proto jsme vytahli bidet a vybavili ho vanou. Presunuli jsme pracku z kuchyne, ktera je nyni ve skrini vedle umyvadla za zamrizovanymi dvermi. Pracka byla umistena dost nespravne na misto, kde bylo nemozne dostat se k vodni zastrcce ".

Architekti neprisli ke stavajicim Dlazebni kamen a obkladackam idealni, byly vsak zcela nove. Ze stejneho duvodu se rozhodli ponechat si drevenou podlahu. Snazili se potlacit chlad s nacervenalym nadechemzbarveni.

Predsin uvnitr zcela chybela. Z chodby byl primy vstup do obyvaciho pokoje, takze muze bylo treba riznoutcast celku a pretvorte ji na praktickou predsin s vezickoupolice, police a muziuloziste. Diky nove vybudovane sklenene pricce vstupni hala nijak neztmavne. Prvni zajemce o tento byt odesel ky zvetsitje to prostor obyvaciho pokoje na ukor lodzie. To architekti pouzili k vytvoreni prijemne jidelny, v niz navrhli lavici s uloznym prostorem a ukrytempro kocky.

Po skrinich v hale, tahnoucich se od podlahy po strop, kaptkaly stenu v obyvacim pokoji, na kterou viselyTV. Z jeho strany bylo mozne vytvorit otevrene vyklenky. Prerozdelenim casti loznice vzniklo prakticke mistnost s oknem - s pristupem k dennimu svetlu a moznosti vetrani. Bez tapet se slevovymi dvermi a tapetami z dzungle je vchod temer neznamy. otevreni dveri automaticky zapne svetlo.

Firt ATELIER interierove ??studio

Ota Firt a Ing.arch. Sona Gajdaova

Vytvarime originalni obytne a obchodni interiery, ktere maji svobodu, vzducha specificnost mista a klienta. Pouzivame nejen nove materialy, ale take recyklovatelne predmety, ktere se pak emocionalni transformuji do novych funkcnich designovych prvku. onCilem je vytvorit interier, ktery odrazi osobnost kazdeho klienta,

Kontakt: www.firtatelier

Zanechte Svůj Komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here