Interier: Okamzik rozhodnuti

Kazdy rodic ma chvili, kdyz jeho deti odejdou z domu. Obvykle zde zacina mytilet, coz s nove ziskanym volnym prostorem. Pani Ewa myslela stejne a skutecne to vzala od nuly.

Majitelka pozadala projektanta o prestavbu tripokojoveho bytu v bloku z konce 50. let 20. stoleti. Z jejiho domu se odstehovali dve dospele dcery, diky cemuz mela moznost prizpusobit byt novym podminkam..

Majitel a designer pracovali dlouhoDilematem bylo, zda bude byt k dispozici pouze pro majitele, nebo zda bude mistnost, kde by dcery meli obcanske vybaveni. Byl to velmi dulezity moment pri rozhodovani, kterym smerem se bude byt pohybovat.

Uz behem tohoto procesu se objevilo nekolik variant navrhu. Nakonec se panev presunula na pohodlnou stranu majitele a rozhodlo se, ze byt bude vyhovovat pozadavkum dvou osob..

Volna ruka pro navrhare

Diky viteznemu variantu bytu, ktery budou vyuzivat dve osoby, si designerka Hana Cermakova mohla dovolit vetsi otevreni prostoru a velkorysejsi interier. Odstranila se take pozadavek na maximalizaci ulozneho prostoru, coz bytu velmi prospelo.

Majitel nemel o byte konkretni predstavu, takze jsem mel pri navrhovani pomerne volnou ruku. Asi jsem ji predstavil sest variant usporadani a vybral si jeden z nich. Pri rekonstrukci a naslednem vybaveni jsem nemel omezeny rozpocet, spi Snazil jsem se navrhnout zmeny ve zpusobu, jakym jsem tuhodi se k pani Eve. Dulezite byly samozrejme i penize a my jsme se snazili hlidat naklady hle, tak jsme tu ly levnejsizpusoby"- pripomina autor interieru.

Ukolem bylo vytvorit svetly a moderni interier. Byt je na vysoke urovniprizemi a rostou tam rostle stromy, takze uvnitr neni mnoho svetla. Slo o demolici steny mezi obyvacim pokojem a novou kuchyni s jidelnoucast steny byla nahrazena posuvnymi sklenenymi dvermi. Dalo vice svetla do obou mistnosti a dvere vnesly do interieru zajimavy prvek. V obyvacim pokoji navrhar navrhl sadu policek a skrinek s dotykovym otviranim na celou bocni stenu. Potom ho na zakazku vyrobili technicke detaily vyrobil ho truhlar Marian Pacal.

nejvetsijsem ORITo melo presunout kuchyn do prostoru puvodni loznice, protoze bylo treba presunout se s rozvody vody, splasky a elektroinstalaci. Na miste puvodni kuchyne vznikly i nove a mnoho vetkoupelna. Byvala miniaturni koupelna uvolnuje prostor pro spiz.

Z detskeho pokoje se dala udelat loznice, kde designer namisto satniku postavil pomerne velkou stenu. atnu. Design mistnosti tedy zustal cistyi a veNechybela ani manzelska postel, nocni stolky a pracovni kout. jsem velmi unavenyPredsin Nila, ktera ma nyni v porovnani s puvodnimi pozadavky mnohem mensi ulozny prostor.

Navrharka Hana Cermakova

Primarni profesi je ekonomka, zabyvala se audity. Na projekt prisel postupne, prvnim impulsem byla prestavba bytu a nasledne vybaveni noveho domu. Citila, ze potrebuje zmenu, a proto se prihlasila na tridenni kurz o ­design kolo. Pak se vrhla na dvoulete dite ­studovat ­design kolo. Od te doby se venuje interierovemu designu 4 roky,

Kontakt: Hanacermakova

Zanechte Svůj Komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here