Dum vysly z mody promenili ve vilu ve stylu Bauhaus

Pro radikalni zmenu v dome, ktery vubec nesedel s dispozici, ale se stylem minulostiel z mody, rozhodli dva mladi lide Vedicke mesto Saro. A zavazali se k prestavbe Bauhausu, coz je jeden z vrcholudodavka kruhy umeni, designu a architektury. Vpustit co nejvice denniho svetla a uzivat si sluncevyhledy na okolni krajinu, aniz by byla ohrozena energeticka ucinnost budovy, jsem udelal zasklenou fasadu z tepelneizolacniho systemu Schuco FW 50 + .HI a z posuvnych hlinikovych systemu Schuco ASS 50.

(OBCHODNI PREZENTACE)

V roce se uskutecnil projekt renovace tripodlazni vily situovane na kopci ve svedskem meste Saro, asi 25 km jizne od Goteborgu. Kdyz mladi majitele koupili dum, byl vetsinou v puvodnim stavu z roku 1969. Proto se rozhodli ji postupne obnovovat ave trech etapach a jsou zachovany pouze zakladni betonove konstrukce. Zacali s mene konstrukcne a technicky narocnymi castmi budovy. nejprve oprizemi (65 m2) se vstupnim prostorem, garaz, pradelna a komora a prvni patro (35 m2). nejvetsiVyzva je tua prestavba stredniho podlazi o vymere 170 m2. Tato cast domu se musela integrovat sama se sebouVsechny hlavni obytne a funkcni prostory pro kazdodenni zivot - velkoryse otevrene obyvaci, jidelni a kuchynsky prostor, jakoz i pristup na terasu. Tato cast domu navic musela mit moderni vzhled v duchu stylu Bauhaus.

Betonove, sklenene a hlinikove systemy

Krome formalni jednoduchosti, kubistickych tvaru stavebnich konstrukci s plochymi strechami a minimalistickeho pouziti stavebnich materialu (beton) se styl Bauhaus spojuje s velkymi fasadnimi zasklenimi. Majitele domu v Saro chteli tyto principy navrhu systematicky zaclenitrozlozena a castecne nove postavena stredni uroven vily. Panoramaticky vyhled na krajinu z vcasti prostoru by mely byt co nejvetsi. Majitele take chteli zvolit zasklene posuvne systemy, aby je bylo mozne flexibilne pouzivat v zavislosti na rocnim obdobi a pocasi. Dulezitym predpokladem byly proto technologicke a vizualni parametry systemu.

Ulozit profilyna podlaze vytvorila cistou vodumereni

Pozadavek na maximalizaci mnozstvi svetla prochazejiciho velkymi okny od podlahy ke stropu a posuvnymi systemy bez zmeny stavajici konstrukce ploche strechy byla zejmenaAlufront ze Savedalen. zkuNovy partner Schuco navrhl konkretni resenidiky cemuz se uzavreli spodni profily oknatak hluboko, ze zustaly pouze ciste bezramove okna.

Propojeni fasadniho sloupu a systemu pricek Schuco FW 50 + .HI s nadstandardni tepelnou izolaci a posuvny, posuvny a zvedaci system Schuco ASS 50 se ukazaly jako funkcni a esteticke reseni.diky cemuz vznikl uceleny vzhled fasady a velkoformatove okna s uzkym vyhledem sirka ramu v interieru. Specialni hlinikove konstrukce s uzkym vyhledem sirky profilu umoznuji prenosnostzatizeni v podobe velkych zasklenych ploch - v tomto pripade bezpecnostniho skla. Maximalni propustnost svetla se dosahuje s minimalnim zornym polem sirka ramu a co nejmensispotreba prostoru na montaz stavebnich prvku.

Zakaznici jsou vysledkem prestavbyeni - zejmena z hlediska svetla, prostoru, jednoduchosti a modernosti obytnych prostoru.

Informace o projektu

Nazev projektu: Rekonstrukce soukromeho domu Sarou (svedsko)

Architektonicky styl: Klient ve spolupraci se spolecnosti Alufront AB, Savedalen (svedsko)

Partner Schuco pro vyrobu a montaz: Alufront AB, Savedalen (svedsko)

Zivotni prostor: 270 m2 na trech patrech

implementace: 2014-2015

Systemy Schuco pouzite v projektu:

Posuvne a posuvne systemy s vytahem: Schuco ASS 50

Fasadni systemy: Schuco FW 50 + .HI

Okna: Schuco AWS 70 BS.HI

Dvere: Schuco ADS 70 HD

Zvlastnosti: dvoubarevne lakovani ramu uvnitr RAL 9016 a zvenku RAL 9007

Zanechte Svůj Komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here